Vietnamesisk nötfärs
Idag blir det är färsrätt som är enkel att göra.
Tycker jag lyckades bra med den. Full pott som man kan säga. Det är ett hellofresh recept.
I asiatisk mat skall man inte ha olivolja, Hellofresh hat alltid olivolja i sina recept men jag tar rapsolja när det gäller asiatisk mat.
Smaka på chilin, min var inte starkare än en paprika tyckte jag så jag hade i lite vitpeppar och så klart lite MSG.
Man kan alltid lägga till kryddor.
Vietnamesisk nötfärs
2 portioner
225 g nötfärs
5 tsk soja
2 st vitlöksklyftor
2 port basmatiris
1/2 mango
15 cm gurka
1/2 röd chili
1/2 lime, ca 1 msk limesaft
2 morötter
2 tsk socker
1 msk rapsolja
Pressa 1 vitlöksklyfta och fräs det i ca 30 sek i lite smör i den kastrull du skall koka riset, ha i vatten och koka enligt anvisningar.
Finhacka och kärna ur chili och pressa lime.
Blanda chili, limesaft, pressad vitlök, Socker, soja och olja till en marinad.
Stek färsen och finfördela den. Ca 4-5 minuter. Ha i marinaden och stek ytterligare 3-4 min.
Skär mango i kuber, gurka i tunna skivor och riv morot grovt.
Lägg vitlöksriset i en djuptallrik, lägg mango, riven morot, köttfärs och gurka var för sig på tallriken.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar