Krämig sweet chilitorsk i ugn
Fisk är inte ofta jag tillagar, tyvärr är fisk dyrt att köpa men jag försöker passa på när det är bra pris på torsk.
Detta recept hittade jag i Allers nr 42/24.
Inger matos när man gör denna rätt då ugnen sköter fisken.
Märks att man inte har hellofresh denna vecka för nu kommer gurkan och tomaten fram.
Det finns anledning till att jag inte köper så mycket grönsaker och det är för att jag hinner inte äta upp det innan det bli gammalt. Grukan är min vätska, jag har svårt att dricka till maten så passar gurkan bra som är mycket vätska i sig så om maten är kryddig så hjälper den med att släcka lite törst.
Krämig sweet chilitorsk i ugn
2 portioner
300 g torsk
salt
peppar
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1/4 dl hackad persilja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 grönsaksbuljongtärning
skvätt citronsaft
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg torsken i en form och krydda den med salt och peppar.
Blanda creme fraiche, grädde, persilja, sweet chilisås, citronsaft och grönsaksbuljong.
Tips är att riva buljongen så är det lätt att blanda den i såsen.
Häll såsen över fisken och tillaga den i ugnen i ca 20 minuter.
Servera fisken med ris och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar