Kryddad kyckling och bulgurbowl
I denna rätt så valde jag att ta bort en krydda för jag klarar inte att äta den.
Mild mahal tror jag den hette av Hellofresh, luktar lite som curry och det är den krydda jag har svårt att äta.
Så det blir atr krydda lite som jag vill, men det skall säkert bli bra.
Om ni gillar curry eller liknande så välj det i denna rätt.
Kryddad kyckling och kycklingbowl
2 portioner
300 g strimlad kyckling
2 portioner bulgur
1/2 kycklingbuljongtärning
persilja
sallad
2 tomater
15 cm gurka
kryddor - paprika, chilipulver, lökpulver, vitlökspulver och svart peppar
Picklad lök
1/2 röd lök
1/3 tsk socker
1/4 tsk salt
1/2 dl vatten
24 ml vitvinsvinäger
Sås
3/4 dl yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk vatten
salt
peppar
Koka bulgur med kycklingbuljong enligt anvisningar.
Finhacka persilj.
Grovhacka tomat, gurka, och sallad.
Skiva löken tunt. Blanda vitvinsvinäger, salt, socker och vatten. Lägg löken i lagen. Ställ åt sidan.
Blanda yoghurt, pressad vitlök och vatten. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Stek kycklingen och krydda med paprika, chilipulver, lökpulver, vitlökspulver, svart peppar och salt.
Ha i persiljan i bulgurn.
Blanda sallad, tomat, gurka och picklad lök och en del av lagen.
Servera kyckling, bulgur, sås och sallad.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar