Thailändsk kycklingwok
Då startar en ny vecka med matlagning och man går in i november.
Bäst att lägga in detta recept idag då internet kommer vara borta en stund imorgon. Mamma ha problem his mig med tv att den inte kommer igång efter avbrottet. Vem vet hur der blir för mig imorgon.
Ett Hellofresh recept som jag gjorde idag. En god rätt.
Försvenskade asiatiska rätter får man väl säga att det, det krävs ju aldrig några speciella såser som inte finns i en matbutik.
Till denna skulle det vara ris kokt i vatten och kokosmjölk, men de har ändrat sina receptblad för nu har de 3 portioner att erbjuda. Men jag tror de missat att ang exakta mängde. Vanligtvis kokar man riset i 3 dl vatten, nu skulle det vara 3 dl plus 2,5 dl kokosmjölk och det stämmer inte. Kan inte koka riset i 5,5 dl vätska. Så jag kokar det i 3 dl vatten.
Thailändsk kycklingwok
2 portioner
300 g strimlad kyckling
1 röd chili
1 liten gul lök
1-2 paprikor
sockerärtor
thaibasilika
40g cashewnötter
Mjölmix
3 msk mjöl
1/2 tsk salt
peppar
Glaserad
1/2 dl japansk soja
1/2 dl sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
limesaft från 2-3 klyftor
1/2 dl vatten
salt
peppar
MSG
Skär paprika och lök i tunna skivor. Halvera sockerärtor på längden. Kärna ur chili och finhacka. Riv basilika i grova bitar. Skär lime i klyftor.
Blanda mjölmixen och blanda den med kycklingen så den täcks.
Stek kycklingen och den nästan är klar har i löken. När denmär klar ha i paprika och sockerärtor.
Blanda ihop graze och ha i det i kycklingen. Ha i chili och basilika. Låt sjuda några minuter.
Servera med ris och cashewnötter.
Hoppas det smakar.
Kommentarer
Skicka en kommentar