Snabb buffaloglaserad fläskfärs
Ibland undrar jag var dessa recept namn kommer ifrån som ex buffalo.
Jag tänker på Buffalo Bill när man hör det. Nu handlar det inte om den historien.
Gillar dessa snabba färsrätter, så smidigt när man slutat jobbet att göra när man är hungrig.

Jag kryddat inte som receptet då den kryddblandningen inte finns att köpa.
Snabb buffaloglaserad fläskfärs
2 portioner
250 g fläskfärs
25 g honung
20 g sriracha
rökt paprikapulver
salt
peppar
vitlökspulver
lökpulver
1 msk ketchup
Äppelslaw
1/2 vitlöksklyfta
25 g majonnäs
3/4 dl gräddfil
1 riven morot, i tunna stavar
150 g strimlad spetskål
1 äpple
salt och peppar
Skär äpple i tunna skivor, pressa vitlök. Finns rivare som river ex morot i tunna stavad eller så köper man färdigriven.
Blanda gräddfil, majonnäs, vitlök, äpple, spetskål, morot, salt och en nypa peppar.
Stek färsen med salt.
Ha i paprika när färsen är genomstekt och stek i ca 30 sekunder, rör sedan ner sriracha, honung och ketchup.
Krydda med salt, lök och vitlökspulver. Smaka av om peppar behövs.
Servera med ris och äppelslaw.

Äppelslaw är en av mina favoriter.
Kommentarer
Skicka en kommentar