Honung och srirachaglaserad kyckling

 Förra veckan blev det inte mycket nytt som jag åt. Men denna veckan kommer ett par stycken.


Lika så nästa vecka tror jag inte heller det blir mycket nytt för jag hoppar över Helleofresh den veckan och skall äta lite jag har i frysen, som köttbullar. Det behöver ätas upp det med.

Var lite tveksam med detta recept först men det vart bättre än vad jag trodde, ett topprecept blev det också.
Det blir i gram en del ingredinser, det är lätt att sätta en skål på en köksvåg och ställa på 0 så går det snabbt.

Honung och srirachaglaserad kyckling

2 portioner

280 g kycklinginnerfile (ca 8 st)
cajunkrydda, se blandning här
salt

Glasering
25 g flytande honung
20 g sriracha
1 msk Ketchup
1 msk vatten
1/2 tsk salt

Ranchdressing
25 g majonnäs
3/4 dl gräddfil
1 liten vitlöksklyfta
salt
peppar

Blanda pressad vitlök, majonnäs, gräddfil och en nypa salt och peppar i en skål och ställ åt sidan.

Krydda kycklingen med salt och cajunkrydda och stek den så den är genomstekt.

Blanda glaseringen, honung, sriracha, ketchup, vatten och salt. Det är sting i rätten pga srirachan.

Ha i glaseringen över kycklingen och låt den bli varm.

Servera med strips eller rotfruktsstrips och sallad.

Hoppas det smakar.

Jag hade spenat, morot och äpple som sallad.
 

Kommentarer

Populära inlägg