Ceasar-inspirerad kycklingwrap

 Fredag och det är dags att ta helg. Matlagning blir det så klart.


Häromdagen gjorde jag wraps, men det misslyckades att få ihop en fin rulle första dagen jag åt det för att det var lite för mycket fyllning och brödet gick hål i när jag försökte rulla ihop den.

Det är ett hellofresh recept så det är vikt mått på en del av ingredienserna.
Till detta har man rostad potatis och morot som man kryddar med salt, peppar och oregano.
Rosta i ungen i ca 25-35 minuter (200 grader varmluft) Går bra att köra i Airfryer, 195 grader i ca 15 minuter.

Ceasar-inspirerad kycklingwrap
 
2 portioner

2 st kycklingfilé (300g)
salt
peppar
parikapulver
vitlökspulver
37 ml gräddfil
50 g majonnäs
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/4 tsk salt till sås
1 tomat
sallad
2 st tortillablad

Sätt ungen på 200 grader eller så kör du kycklingen i en Airflyer på 195 grader i ca 16 minuter.

Krydda kycklingen med salt, peppar, paprikapulver och vitlökpulver. Sätt in i ugn i 18-20 minuter eller kör den i Airfryern.

Skär tomat i bitar och strimla salladsblad. Lägg dem i en bunke.

Blanda majonnäs, gräddfil, vitlök, salt och nypa salt.

När kycklingen är köar s¨strimlar du den i mindre bitar och lägger den i bunken med sallad och blanda med såsen.

Värm gärna tortillabrödet i micrin i några sekunder och lägga blandningen på brödet och vik in kanterna och rulla ihop den. Skär den i mitten.

Servera med rostad potatis och morot.

Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg