Gochujangnudlar med kyckling

 Hittade ett recept i en kokbok som jag har haft ett tag.

 
Det är från kokboken nudlar av Jennie Wallden, men jag gjorde lite ändringar på det, bla tog jag bort svamp och ersatte det med kyckling..
 
Snabbt recept.
Jag har alltid i lite MSG för umami.
 
Gochujangnudlar med kyckling
 
2 portioner
 
300 g kycklingfilé
2 port äggnudlar
2 vitlöksklyftor
1,5 msk gochujang
1,5 msk japansk soja
2 msk mirin
2 ägg
salladslök
 
Koka nudlar enligt anvisningar och skölj dem med kallt vatten.
 
Skär kycklingen i bitar, skiva salladslök.
 
Stek kycklingen, genomstekt och ha i salladslök, spara lite till servering.
 
Ha i pressad vitlök, gochujang, soja och mirin. Ha i nudlarna på en gång och låt allt bli varmt.
 
Stek 2 ägg
 
Servera med salladslök och stekt ägg.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg