Pad Kee Mao - Thai drunken noodles

 Ännu ett Jennie Wallden recept som jag hittade som jag ville göra.

 
Det kommer från kokboken wok, ris, nudlar.
 
Kan säga att det inte är lätt att mortla chili.
Pad Kee Mao
 
2 portioner 
 
300 g kycklingfilé 
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 port nudlar
 
Sås
1/2 dl ostronsås
1 msk fisksås
1/2 msk mörk soja
1/2 msk strösocker
 
Koka nudlar och skölj i kallt vatten 
 
Mortla vitlök och chili eller kör i en mixer.
 
Skär kycklingen i munsbitar, stek kycklingen med vitlök och chili.
 
Skär salladslök i bitar, ha det i kycklingen.
 
Blanda ihop såsen och häll i den i pannan med kyckling och tillsätt nudlarna.
Värm.
 
Smaka av med MSG. Blanda gärna i thai basilika innan servering.
 
Hoppas det smakar.
 

Kommentarer

Populära inlägg