Koreanska nötfärstacos
Ännu en asiatisk variant av tacos. Inte så svårt att göra.
Nu är jag inne i en period där jag inte känner för att laga mat så då är det bra att man har Hellofresh för då lagar jag maten som kommer hem.
Kan inte säga att det beror på värmen för det har vi bara haft några få dagar.

Taco får man aldrig någon bra bild på.
Koreanska nötfärstacos
2 portioner
8 st små tortilla bröd
225 g nötfärs
1/2 röd chili
1 lime
25 g soja
1 vitlöksklyfta
2 tsk ingefära, färsk
1 morot
150 g spetskål
2 tsk socker
75 ml gräddfil
Ca 15-20 cm gurka
12 ml vitvinsvinäger
1/2 tsk socker
nypa salt
Skär gurkan i tunna skivor med en osthyvel. Blanda vitvinsvinäger, socker och nypa salt. Lägg i gurkan och ställ åt sidan.
Skär morot stavar.
Finhacka chili, riv ingefära och pressa vitlök. Blanda chili, limesaft, vitlök, ingefära, socker och socker till en marinad. Jag hade i en skvätt vatten istället för 1 msk olja.
Stek färsen, när den är klar ha i marinaden och låt det sjuda 1-2 min.
Ha i svartpeppar och MSG om det behövs.
Värm tortillabröden och bred gräddfil på dem.
Lägg i färs, spetskål, morot och gurka.
Hoppas det smakar.

Kommentarer
Skicka en kommentar