Snabb sötstark kycklingwok

 Nu var det ett tag sedan jag lade ut ett recept men det jag har tillagat har varit sådant som redan ligger ute på denna sida.

 
Men nu kommer ett nytt recept som jag tillagade för några dagar sedan. Ja jag har varit slarvig med att lägga ut det.
Nu kanske man kan få iordning på livet när semestern är slut och man börjar jobba på måndag.
 
Hoppas det kommer lite nya recept snart här i min lilla samling.
 
Som vanligt en kycklingrätt som jag gör. Känns som det är det jag väljer på Hellofresh och stoppar in färs emellanåt och ytterst få tillfällen fläskkött.
Som vanligt så ändrar jag lite i receptet så som jag tycker det skall tillagas. Jag gör det lätt för mig.
 
Snabb sötstark kycklingwok
 
2 portioner
 
300g strimlad kyckling
2 msk mjöl
1/2 röd chili
10 g sriracha
25 g honung
lite ingefära
5 tsk soja
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
150 g spetskål, strimlad
1/2 dl vatten
1/2 tsk socker
salt, peppar och MSG
 
Skär purjolök i tunna skivor eller stavar. Finhacka chili och pressa vitlök. Riv lite ingefära om ni vill ha det i.
 
Blanda den strimlad kyckling med mjöl och salt.
 
Stek kycklingen till den är gyllene och klar. Ha i pujolök, spetskål, vitlök och chili och stek i 2-3 min.
 
Ha i soja, ingefära, honung, sriracha, vatten och socker. Låt sjuda i 1-2 min tills det tjocknat lite.
 
Servera med ris och sallad, gärna med rädisor, strö över med lite jordnötter och salladslök.
 
Hoppas det smakar.

Kommentarer

Populära inlägg