Lättlagad mongolisk nötfärswok
Denna veckan är det jackpot med recept, alla tre jag valde är något jag inte gjort innan och det är roligt.
Börjar veckan med en färsrätt, jag tog den först för den hade gönsaker som inte blir så fresha med tiden i kylskåpet.
Leker lite med Canvas för att se om man kan lägga ut något snyggt på Instram med recept, lite roligt men det tar tid.

Jag använde inte kryddan som var med i paketet för jag har svårt för en del av kryddorna.
Lättlagad mongolisk nötfärswok
2 portioner
225 g nötfärs
1/2 dl japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 pak choi
1 morot
1 gul lök
1 salladslök
1 lime
2 port nudlar
jordnötter
salt
vitpeppar, vitlökspulver, chiliflakes, chilipulver och MSG
Koka nudlar och skölj dem i kallt vatten.
Skär pak choi i bitar, riv morot, skör kyftor av lime, tunna skivor lök och tunna skivor av salladslök.
Stek färsen och har löken så den blir färdig,
Lägg i morot, pak choi och kryddor., stek 1-2 minuter.
Vänd ner nudlar, sweet chilisås, skvätt limesaft, soja. Ta och smaka av om mer kryddor behövs.
Låt det bli varmt.
Toppa med salladslök och jordnötter.
Hoppas det smakar.
Lättlagad mongolisk nötfärswok
2 portioner
225 g nötfärs
1/2 dl japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 pak choi
1 morot
1 gul lök
1 salladslök
1 lime
2 port nudlar
jordnötter
salt
vitpeppar, vitlökspulver, chiliflakes, chilipulver och MSG
Koka nudlar och skölj dem i kallt vatten.
Skär pak choi i bitar, riv morot, skör kyftor av lime, tunna skivor lök och tunna skivor av salladslök.
Stek färsen och har löken så den blir färdig,
Lägg i morot, pak choi och kryddor., stek 1-2 minuter.
Vänd ner nudlar, sweet chilisås, skvätt limesaft, soja. Ta och smaka av om mer kryddor behövs.
Låt det bli varmt.
Toppa med salladslök och jordnötter.
Hoppas det smakar.

Kommentarer
Skicka en kommentar