Vietnamesisk kycklingwok

 Då har det gått halva veckan och jag har lagat min andra rätt för denna vecka.


Asiatiskt igen men med kyckling denna gången. Jag försöker varja vecka ha minst en rätt som är något nytt som jag inte gjort innan för att det skall bli lite roligare.

Om jag inte hade haft Hellofresh eller försöka öägga ut bilder på maten jag äter och lägger in recepten här så vet jag att jag hade ätit skitmat, allt enkelt som man lätt kan värma i en airfryer.
Vet att en del inte gillar matbilder men om de inte gillar det så får de sluta följa mig.
Till detta är det Jasminris som är kokt med fräst vitlök. Ha lite olja eller lite smör i en kastrull fräs vitlöken några sekunder, max 30 sek. har i vatten och låt koka upp, ha sedan i riset och koka enligt anvisningar.

Vietnamesisk kycklingwok

2 portioner

300 g kycklinginnerfille, ca 8 st
1 gul lök
3/4 dl valfri woksås
salt
vitpeppar, chiliflakes, MSG, vitlökspulver

ca 20 cm gurka
ca 1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1/2 tsk socker
nypa salt

Hyvla med en osthyvel gurkan, blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt. Vänd ner gurkan och ställ åt sidan.

Skär löken i halvor och skiva tunt.

Stek kycklingen och krydda med salt, peppar, chiliflakes, vitlökspulver och MSG. Ha i löken så den blir mjuk.

Tillsätt woksåsen och täck kycklingen och låt den bli varm.

Servera med vitlökskokt jasminris, riven morot, picklad gurka och sriracha majonnäs.

Hoppas det smakar.

Kommentarer

Populära inlägg