fredag 10 maj 2013

Bakad potatis med en twist

Man måste inte baka potatisen i ugnsfolie utan här är ett annat sätt att baka en potatis.

2 stora bakpotatisar
100 g margarin
100 g  parmesanost
olivolja
0,6 dl matlagningsgrädde
En handfull riven ost
salt
svartpeppar
pressad vitlök
ev. gräddfil

Värm ugnen till 200 grader.
Skrubba rent de stora potatisarna. Ta en kniv och skär snitt i potatisen som man gör med hasselbackspotatis. Sära försiktig skivorna i potatisen. Klicka i smör i skårorna och lägg i skivor av parmesanost.
Lägg potatisarna på bakplåtspapper och ringla över lite olivolja, krydda med salt, svartpeppar och vitlök.
Låt potatisarna vara i ugnen i ca 45 min. ha uppsikt över dem så de inte bränns. Ta ut potatisarna och häll på grädden och den rivna osten. Låt dem vara inne i ugnen i ca 15 minuter, så osten smälter och får fin färg.
Toppa gärna med gräddfil på potatisen om du vill.

Serveras till kött, gris eller fågel och gärna med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar