Mormors recept


Vad är nu detta?

Det är en samling recept min mormor hade skrivit i en liten bok, det är säkert recept hon har hittat i olika veckotidningar eller andra tidningar, hon kan ju fått något recept av någon vän eller släkting också.
Mormor gick bort i juni 2001 och lite mer än ett år efter gick mormfar bort i oktober 2002. När jag och mamma rensade bland alla deras saker så hittade vi denna bok som jag tog hand om.
Mormor älskade att baka och laga mat, och samla på kokböcker det gjorde hon, jag vet inte hur många hon hade allt som allt, men jag tog en hel hög och mamma en, sen lade vi undan några till min bror som han kan ha som minne.

Jag kan tänka mig henne sitta där med sina kokböcker och bläddra för att se vad det är för något i dem och kolla bilder och sen tänka det måste jag tillaga.
Jag tror hon tittade mer i dem än vad hon lagade recepten.
Där tror jag att jag har ärvt lite av min mormor, jag älskar att kolla i kokböcker, men sen faller det på att matlagning inte är min passion.

När det inte var kokböcker så var hennes största passion blommor, varje vår så såddes det massaor med fröer så hela balkongen svämmade över med blommor, när jag blundar kan jag se henne framför mig gå med ett krökt pekfinger och känna om blomjorden är torr och i andra handen hade hon vattenkannan.
Jag tror min mormor dog lycklig, hon sa till mig att hon önskade inte ligga sjuk på ett hem och lida för hon minns hur hennes mamma led. Mormor bara föll ner efter att hon hade varit och handlat blommor på blomsterlandet. Även om det är tråkigt för oss i familjen så fick hon nog sin vilja igenom att gå bort lycklig utan smärta med blommor.

Så mormors recept är ett minne för min älskade mormor, jag tror hon hade gillat detta.
När ett recept har denna bild så vet ni att det är Mormors recept.Älskar dig mormor
Kramizz Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar