fredag 10 maj 2013

Biff Stroganoff

4-5 personer.

600-800 g strimlat nötkött (fransyska eller innanlår)
2 msk smör
2 gula lökar
5 färska champinjoner (kan uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ mörk oxbuljongtärning
1-2 msk soja
2-3 msk rött matlagningsvin
1 tsk rosmarin
1-2 tsk timjan
2 dl cremé fraiche
Ev. hackad persilja

Smält smöret i en stekgryta och bryn köttet. Hacka löken och skär champinjonerna i mindre bitar och tillsätt dem till köttet tillsammans med salt och peppar.
Fräs på några minuter.
Sänk värmen och rör ner tomatpuré. Tillsätt vatten + buljongtärningar, timjan, rosmarin, soja samt 2 msk matlagningsvin.
Lägg på locket och låt grytan puttra på låg värme tills köttet är mört, brukar ta minst 2 timmar.
Smaka av och tillsätt ev. mer matlagningsvin.
Hit går det jättebra att förbereda rätten och den kan med fördel lagas dagen innan servering. Innan servering värms grytan upp igen och cremé fraichen rörs ner. Låt allt bli genomvarmt och strö över hackad persilja.
Servera tillsammans med ris eller potatis. Gärna med en god sallad och ett gott bröd.

Recept från Matklubben

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar