torsdag 9 maj 2013

Ceasarsallad med kyckling

4 portioner
6 pp/port

450 g kycklingfilé
1 baguette á 75 g, delad i 8 skivor
1-2 vitlöksklyftor
1 stort huvud romansallad, rivet eller 2 små isbergsallad, bladen separerade
10 cm gurka, hackad

Marinad
2 tsk olivolja
1 citron, saft
1 msk gräslök, hackad
2 vitlöksklyftor, skivade

Dressing
2 msk lättmajonnäs
½ citron, saft + rivet skal
1 tsk fransk senap

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Skär kycklingfiléerna på diagonaeln i 4-5 bitar och lägg dem i marinaden. Täck och marinera kycklingbitarna i minst 20 min.
Stek kycklingbitarna tills de är genomstekta. ta upp från stekpannan och ställ åt sidan. Gnid in brödskivorna med vitlök och stek dem på båda sidor tills de får en gyllene färg.
Fördela sallad, tomater och gurka på fyra tallrikar. Lägg kycklingen på salladen tillsammans med det stekta brödet. Blanda dressingen och ringla över salladen. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar