fredag 10 maj 2013

Chokladsorbet


3 dl   vatten
1½ dl   strösocker
1 dl   kakao
½ tsk   snabbkaffepulver
½ tsk   vanillinsocker
250 g   smulad choklad (min 70%)

Koka sockerlag av vattnet och strösockret
När lagen klarnat (dvs sockret lösts upp), tillsätt successivt kakaon och rör ut till en jämn blandning
Tillsätt kaffepulvret och vanillinsockret
Häll lagen över chokladen och rör tills allt smält
Låt svalna
Kör i glassmaskin tills önskad konsistens uppnåtts
Frys, låt chokladsorben gärna stå i frysen över natten så att smakerna får blomma ut och komma fram fullt ut.
Servera denna chokladsorbet med färska hallon, solvarma jordgubbar eller en fräsch fruktsallad med exotiska frukter.

Källa: Glassrecept.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar