fredag 10 maj 2013

Daimkladdkaka med grädde

4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”
ströbröd och matfett till smörjning av form

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.
Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan den ska serveras om man som jag vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen.
Detta recept är till en stor rund form ca 26 cm, använder du en vanlig form på 22 cm så halvera recetet och grädda kortare tid, ca 15 min.

Recept från Jennys matblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar