Elsys smörrosor
ca 20 st (10 dubbla)
300 g smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 2/3 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl
Smörkräm
75 g smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda i vaniljsocker samt vete- och potatismjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rosor av degen. Grädda kakorna i ca 15-20 min. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till smörkrämen. Rör till en smidig kräm.
Lägg smörkrämen mellan två kakor och tryck ihop. En variant är att smälta mörk choklad som man sedan breder mellan kakorna.
Källa: Tidningen Hembakat
300 g smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
3 msk vaniljsocker
3 2/3 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl
Smörkräm
75 g smör, rumsvarmt
1½ dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och florsocker pösigt. Blanda i vaniljsocker samt vete- och potatismjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa rosor av degen. Grädda kakorna i ca 15-20 min. Låt svalna.
Blanda alla ingredienser till smörkrämen. Rör till en smidig kräm.
Lägg smörkrämen mellan två kakor och tryck ihop. En variant är att smälta mörk choklad som man sedan breder mellan kakorna.
Källa: Tidningen Hembakat
Kommentarer
Skicka en kommentar