fredag 10 maj 2013

Evas kladdkaka


2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
100 g smör
mini marschmallows
hasselnötter

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner 100 g smält smör.
Häll smeten i en smord form som har en löstagbar kant. Strö över mini marschmallows och hackade hasselnötter.
In i ugn 175 grader i 30 minuter. Kakan kommer att svälla upp och ser inte färdig ut efter 30 minuter men ta ut den ändå. Dra med en kniv längs kanten så märker du att den sjunker ihop och kanterna förljer med. Lossa inte på formens kant förren kakan har svalnat en stund.

Källa: En arbetskamrat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar