torsdag 9 maj 2013

Festgryta

Ett recept som jag fick av en arbetskamrat.

4 portioner

400 g torsk
300 g lax
300 g räkor
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1½ tsk tomatpuré
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1 ½ fiskbuljongträning
2 dl vispgrädde1
1 dl creme fraiche
2 dl vatten
1 pkt saffran

Fräs löken och purjon till de blir glansiga, blanda i kryddorna, vinet och buljongen, koka några minuter.
Häll sedan i grädden och creme fraichen, sjud i 15 min. Lägg sedan i fisken, sjud ca 7 min, lägg i räkorna precis inna serveringen.


Aioli
2 dl majonnäs
3-4 vitlöksklyftor
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
cayennepeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar