onsdag 8 maj 2013

Fläskfilé på potatisbädd


4 portioner
10 ProPoints/portion

500 g fläskfilé
1 tsk flytande margarin
1 tsk salt
vitpeppar
10 potatisar
1 dl riven ost (max 17%)
8 tomater
4 annansringar
persilja eller salladslök
Sås
25 g margarin
1 vitlöksklyfta
2 msk chilisås

Bryn filé runt om och krydda med salt och vitpeppar. Efterstek 15 min under lock, låt vila. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Skala och skär potatisen tunt, varva potatis, salt och ost i en ugnsform.
Häll i skyn från filén över potatisen.
Stek i ugn 225 grader, ca 30 min. Skär filén i ½-1 cm tjocka skivor. Lägg en rad på potatisen. Blanda margarin, pressad vitlök och chilisås, klicka över. Snitta ett kryss i tomaterna och dekorera med det längs kanterna. Lägg annansbitar mellan varje tomat.
Gratinerna i ugn 250 grader i 10 min.
Strö över hackad färsk persilja innan servering.
Servera med sallad och broccoli.

Källa: Mina bästa recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar