onsdag 8 maj 2013

Flygande Jacob


4-6 port

1 kyckling (Stekt eller kokt)
1 krm italiensk salladskrydda
2 bananer
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
50 g bacon
½ dl jordnötter

Sätt på ugnen på 225 grader.
Bena ur kycklingen och lägg bitarna i en smord ugnsäker form. Smaka på kycklingen. Krydda ev. med salt och peppar. Strö över salladskryddan.
Skala bananerna. Dela dem först på tvären, sedan på längden så att det blir fyra bitar av varje. Lägg bananbitarna ovanpå kycklingbitarna.
Vispa grädden och blanda den med chilisåsen.
Bred gräddblandningen över kyckling/bananbitarna. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Skär under tiden baconet i småbitar och knaperstek dem.
Strö över baconet och jordnötterna över den färdig gratinerade kycklingen.
Servera med sallad och ris.

Källa: Vet ej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar