fredag 10 maj 2013

Gratinerad skinkschnitzel i ugn


8 portioner
5 ProPoints/port

1 kg skivad skinkschnitzel
2 tsk olja
Salt & nymald svartpeppar
5 dl köttbuljong
1 msk soya
1 msk tomatpuré
2 – 3 tsk sambal oelek
1 dl mat extra, 4%
2 msk Maizenamjöl
ca 10st körsbärstomater
1 gul paprika
1 knippe slätbladig persilja

Bryn skinschnitzlarna hastigt. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. När alla är brynta vispa ur pannan med lite buljong. Tillsätt soya, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp. Slå på grädden och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens på såsen. Häll såsen över formen med schnitzlarna. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.  Gratinera i ugn på 200 grader ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1-1½ cm. Strössla över hackad persilja strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar