torsdag 9 maj 2013

Jordnötspaj med tryffeltäcke


Du behöver till en rund form ( 20-22 cm )

1 1/2 dl sirap
350 gram jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter
9-10 dl cornflakes
460 gram mjölchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här :
Koka upp sirapen i en kastrull, tag bort kastrullen från värmen.
Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet, rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes.
Krossa de mesta av cornflaksen.
Platta sedan ut degen i den smörade formen.
och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
Koka upp grädden på svag värme , och bryt ner mjölkchokladen i en skål.
Häll sedan upp den heta grädden över chokladen och rör om / mixa tills du fått en slät len smet.
Häll sedan över detta över botten.
Ställ kallt – gärna över natten.
Och servera med en klick god gräddglass

Receptet kommer fråm Jennys matblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar