onsdag 8 maj 2013

Kasslergratäng med paprika

4 portioner

3 dl långkornigt ris
500 g kassler
3 paprikor, gärna i olika färger
2½ dl matlagningsgrädde
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
50 g hårdost. max 17%

1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
2. Skär kasslern i tunna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
3. Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
4. Krydda grädden med pressad vitlök, salt, och kajennpeppar. Häll grädden i formen. Riv osten och strö över den.
5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
6. Servera gratängen med ris. strimlad isbergssallad och bröd.

Källa: ICA






















4 portioner
5 ProPoints/port

500 g kassler
3 paprikor, gärna i olika färger
2½ dl Mat Extra 4%
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm kajennepeppar
50 g (1,5 dl) riven ost, max 12%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar