torsdag 9 maj 2013

Kladdkaka med apelsinkrokant


4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
200 gram mjölkchoklad med smak av apelsin
Obs!! Denna kladdkakan ska  stå kallt i ca 2 timme innan servering

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. ( Halverar du smeten så korta ner gräddningstiden till hälften )
Under tiden smälter du en förpackning choklad med apelsinsmak över ett vattenbad  och bred detta sedan  över kladdkakan , när den svalnat
Serveras med vispad grädde och eventuellt lite färska hallon

Receptet kommer från Pernillas Värld

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar