Kung Pao
4 portioner
500 g kycklingfilé
½ purjolök
1 gul lök
2 chili
1 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 dl jordnötter
1 dl ärtor
2 msk soja
2 msk sweet chilisås
2 tsk vitvinsvinäger
3 tsk Maizena
1 dl vatten
Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran.
Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen.
Pressa vitlöken över blandningen och lägg i buljongtärningen och stek allting tills kycklingen är klar. Häll i jordnötterna och ärtorna.
Blanda soja, chilisåsen, vinägern, Maizenan och vattnet till en sås och häll över kycklingblandningen och koka upp tills såsen tjocknar. Servera med ris.
Receptet kommer från Matklubben
Min viktväktarvariant
4 portioner
5 ProPoints/port
500 g kycklingfilé
½ purjolök
1 gul lök
2 chili
1 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
½ dl jordnötter
1 dl ärtor
1 tsk olja
2 msk soja
2 msk sweet chilisås
2 tsk vitvinsvinäger
3 tsk Maizena
1 dl vatten
500 g kycklingfilé
½ purjolök
1 gul lök
2 chili
1 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
1 dl jordnötter
1 dl ärtor
2 msk soja
2 msk sweet chilisås
2 tsk vitvinsvinäger
3 tsk Maizena
1 dl vatten
Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran.
Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen.
Pressa vitlöken över blandningen och lägg i buljongtärningen och stek allting tills kycklingen är klar. Häll i jordnötterna och ärtorna.
Blanda soja, chilisåsen, vinägern, Maizenan och vattnet till en sås och häll över kycklingblandningen och koka upp tills såsen tjocknar. Servera med ris.
Receptet kommer från Matklubben
Min viktväktarvariant
4 portioner
5 ProPoints/port
500 g kycklingfilé
½ purjolök
1 gul lök
2 chili
1 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
1 buljongtärning
½ dl jordnötter
1 dl ärtor
1 tsk olja
2 msk soja
2 msk sweet chilisås
2 tsk vitvinsvinäger
3 tsk Maizena
1 dl vatten
Kommentarer
Skicka en kommentar