fredag 10 maj 2013

Kycklingroulader fylld med lök, persilja och bacon

5 portioner
6 ProPoints/port

625-750 g  tunnskivad kycklingbrösfilé
1 skivad gul lök
1 pkt (125 g) kotlettbacon
2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
5 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl instruktioner på flaskan
10 grillspett
½ dl fraiche 8%
1 dl Mat Extra 4%
salt
peppar

Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna till hela har fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar. Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop.
Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter. Jag brukar använda två grillspett till varje portion. Stek dem i det baconfett som är kvar i pannan. När de har fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter. Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt till de blivit lite mjuka.
Tag rouladerna och morötterna ur pannan.
Tillsätt fraiche och mat extra i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Servera med ris eller potatismos och en sallad.

Receptet är från grunden Leif Mannerström, från TV reklam för tunnskuren kyckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar