onsdag 8 maj 2013

Mexikansk chiligratäng


4 portioner
6 ProPoints/port

500 g lövbiff
1 msk soja
1 tsk chilipulver
½ tsk sambal oelek
1 purjolök
1 röd paprika
1 tsk olja
1 dl köttbuljong
2 dl matlagningsgrädde (max 7%)
1 dl chilisås
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 dl riven ost (max 17%)

Strimla köttet och blanda med soja, chilipulver och sambal Oelek. Skiva purjolök och strimla paprika. Bryk kött och grönsaker i olja. Tillsätt buljong, grädde, chilisås och mjölet utrört i lite vatten. Låt sjuda några min. Smaka av med salt.
Häll det i en ugnsform, strö över ost.
Gratinera i ugn 225 grader ca 15 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med klyftpotatis, tomat och majs.

Källa: Mina bästa recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar