onsdag 8 maj 2013

Mexikanska enchiladas


4 portioner

500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse (40g) tacokryddmix
1½ dl vatten
3-4 tomater
1 rödlök
1 burk (300 g) majs
1 förpackning (ca 340 g) Tortillabröd
2 dl gräddfil
2 dl riven, lagrad ost

Brun köttfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra tills nästan aöö vätska kokat in. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken.
Låt majsen rinna av. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Blanda gräddfolen med osten. Klicka röran på tortilla bröden.
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, 10-15 minuter.
Servera med en sallad

Källa: ICA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar