Mexikanska enchiladas
4 portioner
500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse (40g) tacokryddmix
1½ dl vatten
3-4 tomater
1 rödlök
1 burk (300 g) majs
1 förpackning (ca 340 g) Tortillabröd
2 dl gräddfil
2 dl riven, lagrad ost
Brun köttfärsen i oljan i en stekpanna. Tillsätt kryddmix och vatten. Låt puttra tills nästan aöö vätska kokat in. Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken.
Låt majsen rinna av. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
Fördela röran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem i en lättsmord ugnssäker form. Blanda gräddfolen med osten. Klicka röran på tortilla bröden.
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader, 10-15 minuter.
Servera med en sallad
Källa: ICA
Kommentarer
Skicka en kommentar