Mjölkchokladkaka med crisp
Krisp
1 dl sötmandel
½ dl strösocker
Botten
250 g mandelmassa
1 msk kakao
Fyllning
400 g mjölkchoklad eller ljusblockchoklad
1 burk (2 dl) matlagningsyoghurt
Börja med krispet. Hacka mandeln grovt och blanda med socker i en tjockbottnad kastrull eller vid pannan.. Låt sockret lösas upp på högsta värme under omrörning. Sänk värmen till hälften och låt mandeln få lite färg och en härligt rostad doft. Sprid ut på en plåt och låt svalna. Hacka därefter fint.
Riv mandelmassan till botten grovt och knåd in kakaon. Kavla ut degen och tryck fast den i botten på en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Degen behöver inte täcka kanterna.
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten. Rör ner mandelkrispet och häll smeten i formen.
Låt stå kallt minst ett par timmar.
Receptet kommer från boken kladdkakor.
Kommentarer
Skicka en kommentar