söndag 12 maj 2013

Nillas kycklinggryta med bacon

6 portioner
6 ProPoints/port

680 g kycklingfilé
1 pkt bacon (140 g)
1 gul lök
5 dl mat extra, 4%
1 tärning grönsaksbuljong
1 pressad vitlöksklyfta
chili & vitlök sås (Santa Maria)
soja
peppar
basilika
ev. salt


Klipp bacon i tunna skivor, strimla kycklingfilén och hacka löken.
Stek baconet och ta ur det från pannan, stek sen kycklingen i baconfettet. Strax innan kycklingen är klar så häller man i löken och sen baconet.































Häll sedan i matlagningsgrädden, grönsaksbuljongen, chilisåsen, sojan, pressad vitlök, peppar och basilika.
















Låt detta sen puttra ihop i några minuter.
Smaka av med salt om det behövs.

Serveras med pasta eller ris och en sallad. Toppa med lite parmesan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar