onsdag 8 maj 2013

Pad Thai

4 portioner

Sås
2 msk ostronsås
2 msk soja
2 msk vatten
1 msk fisksås
rivet skal och saft av 1 lime
2 hackade vitlöksklyftor

250 g strimlad kycklingfilé
6 dl strimlad vitkål
4 dl böngrodar
2 ägg

Till servering
4 hackade salladslökar
2 dl mortlade salta jordnötter
1 kruka hackad, färsk koriander eller persilja
1 urkärnad hackad röd chili

Blanda alla ingredienser till såsen.
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen på stark värme ca 2 minuter.
Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omröring. Knäck i äggen. Vänd runt ordentligt tills äggen stelnat.
Servera med salladslök, jordnötter, korianader eller persilja och chili.

Källa: Coop Mer smak nr 4 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar