onsdag 8 maj 2013

Potatisgratäng med färstäcke


4 portioner

1 kg potatis
2½  dl matlagningsgrädde
400 g köttfärs
4 tomater
50 g hårdost
½ msk olja
½ tsk salt
1 krm kajennpeppar
Eventuellt 1-2 msk soja

Skala och skiva potatisen.
Lägg potatisen i en ugnsäker form och krydda med 1 tsk salt.
Häll på grädden och täck med lock.
Tillaga i migrivågsugn på full effekt (max 800W), 10-12 minuter.
Stek färsen under tiden i ½ msk olja. Krydda med ½ tsk salt, 1 krm kajennpeppar och gärna 1-2 msk soja.
Skölj och skiva tomaterna. Riv osten.
Fördela färsen på potatisgratängen. Lägg på tomatskivorna och strö över osten.
Tillaga ytterligare 4-6 minuter i microvågsugn, gärna med grillelement.
Servera gratängen med grönsallad och bröd.
Det går bra att göra gratängen i ugnen.  Sätt ugnen på 225 grader och grädda den ca 30 min. Sen när färs och tomater, ost är på gratängen gräddas den 10 minuter till.

Källa: ICA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar