onsdag 8 maj 2013

Potatissallad

4 pers
Tillagningstid ca 20 min

ca 10 medelstora kokta kalla färska potatisar
1 gul lök
1 grönsallad
2 hårdkokta ägg
2 dl créme Fraiche eller gräddfil
finhackad gräslök och persilja
½ tsk salt
1 kryddmått nymald svartpeppar

1. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken.
2. Skölj salladen och lägg bladen runt kanten på en skål. Lägg i potatis- och löktärningarna.
3. Blanda Créme Fraiche eller gräddfil med salt och peppar och häll ovanpå.
4. Skala och hacka äggen och stö dem över salladen tillsammmans med ficn hackad kryddgrönt. Låt salladen stå svalt fram till serveringen.
5. Blanda om före serveringen.
6. Servera till rökt fisk eller kött.

Källa: Vet ej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar