fredag 10 maj 2013

Sjömanskyckling


4 portioner

12 skivor tunnskivad kycklingbröstfilé
4 skivor rökt fläsk
8 potatis i skivor
1 skivad lök
10 hyvlade champinjoner
6 lagerblad
15 cl ljust öl
1/2 msk grovkrossad kryddpeppar
6 dl kycklingbuljong
1 dl skivad purjolök
Salt och vitpeppar
Smör till stekning
Garnera med: hackad gräslök

Stek lök, potatis,kyckling och fläsk var för sig, salta och peppra skivorna. Värm öl, buljong, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull. Varva sedan alla ingredienserna i en gryta och avsluta med att hälla på öl och kycklingbuljong. Lägg ett lock på grytan och ställ den i ugnen på 130 grader i ca 1 timme. Garnera med gräslök och servera med en kall öl.

Recept från Guldfåglen och Leif Mannerström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar