onsdag 8 maj 2013

Spättafilé med baconpotatis

4 portioner

600 g spättafilé, färska eller djupfrysta
8-10 potatisar, ca 800 g
1 paket (140 g) bacon
1 stor purjolök
1 dl creme fraiche
salt & peppar
ev. 2 tsk dragon

Krydda fisken (tinad) med salt och peppar och rulla ihop. Lägg rullarna i en mikrosäker form. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Strimla baconet. Fräs potatis och bacon utan extra fett tills potatisen börjar mjukna. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Blanda ner purjolöken i pannan och låt fräsa med några minuter.
Rör i crème fraichen och smaka av med salt och peppar och gärna dragon.
Tillaga fisken i mikrovågsugnen på fulleffekt (max 800 W) 5-7 minuter.

Servera spättan med baconpotatis, skivade tomater och knäckebröd.

Källa: ICA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar