onsdag 8 maj 2013

Thailändsk kycklinggryta


4 portioner
? ProPoints/port
Tillagningstid: 20 min

2 tsk olja
2 vitlöksklyftor, pressade
2 gula lökar, hackade
2½ cm färsk ingefära, skalad och finhackad
4 kycklingfiléer á 150 g, skurna i små bitar
1-2 tsk thailändsk grön eller röd currypasta
3 msk soja
rivet skal och saft från 1 lime
1 1/4 dl hönsbuljong
½ tsk socker
100 g vattenkrasse
1 litet knippe färsk koriander, grovhackad
1 msk jordnötter, rostade och hackade

Hetta upp oljan i en fettsnål wok eller stor stekpanna på hög värme pch woka vitlök, lök och ingefära snabbt tills det har fin färg.
Lägg kycklingbitarna och bryn runt om. Rör ner currypastab och rör om tills kycklingen täcks av ett jämnt lager. Tillsätt soja, rivet limeskal, pressad lime och socker, och woka i ytterligare 2 minuter.
Blanda i vattenkrasse och koriander, men spara lite koriander till garnering, och woka i ytterligare 2 minuter. Tillsätt lite vatten om rätten börjar se alt för torr ut, men det är menningen att den skall vara ganska torr.
Servera garnerat med jordnötter och koriander.

(Bör ej frysas)
Källa: Matnyttigt, viktväktarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar