torsdag 9 maj 2013

Vanilj och citronpannkakor


Pannkakssmet :ca 25- 30 stycken

5 dl vetemjöl
12 dl standardmjölk
5-6 st ägg
1/2 tsk salt
rivet skal av 1 citron
och pressad saft av 1/2  citron
2 msk vaniljsocker
3 msk flytande smör
( vill man bara ha citronpannkakor så utesluter man vaniljsockret och tvärtom! )

Gör så här:
Mät upp mjölet, och tillsätt lite av vätskan under omrörning. Vispa tills du får en slät smet, och tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa till en slät smet innan du blandar i resten av ingredienserna och vispar – så att smeten för blir slät.
Grädda pannkakorna på medelhög värme. Ibland kan det behövas lite extra smör i stekpannan för att de inte ska brännas vid.
Pudra över lite florsocker innan de ställs fram.
Jag brukar serveras med grädde och sylt.

Receptet kommer från Jennys matblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar