Vanilj och citronpannkakor


Pannkakssmet :ca 25- 30 stycken

5 dl vetemjöl
12 dl standardmjölk
5-6 st ägg
1/2 tsk salt
rivet skal av 1 citron
och pressad saft av 1/2  citron
2 msk vaniljsocker
3 msk flytande smör
( vill man bara ha citronpannkakor så utesluter man vaniljsockret och tvärtom! )

Gör så här:
Mät upp mjölet, och tillsätt lite av vätskan under omrörning. Vispa tills du får en slät smet, och tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa till en slät smet innan du blandar i resten av ingredienserna och vispar – så att smeten för blir slät.
Grädda pannkakorna på medelhög värme. Ibland kan det behövas lite extra smör i stekpannan för att de inte ska brännas vid.
Pudra över lite florsocker innan de ställs fram.
Jag brukar serveras med grädde och sylt.

Receptet kommer från Jennys matblogg

Kommentarer

Populära inlägg