torsdag 13 juni 2013

Chiang Mai-nudlar

4 portioner
10 ProPoints/port

250 g äggnudlar                                               
2 tsk olja                                                          
3 röda asiatsika scharlottenlökar, hackade        
6 vitlöksklyftor, hackade                                  
2 tsk finhackad röd chili                                    
1½-2 msk röd currypasta                                
500 g kycklingfilé, skurna i tunna skivor           
1 morot, skuren i fina tunna strimlor                 
40 ml fisksås                                                  
2 tsk farinsocker                                            
3 salladslökar, skurna i tunna skivor                 
4 msk (7 g) färska korianderblad                    

Koka äggnudlarna, al dente. Håll nudlarna varma. Heta upp oljan en wok eller stekpanna. Lägg i löken, vitlök, chili och currypasta. Stek under omröring i två minuter eller tills det doftar stakt. Lägg kycklingen i woken i två omgångar och stek varje omgång i tre minuter eller tills köttet skftar färg.
Lägg tillbaka all kyckling i woken. Tillsätt morot, fisksås och socker. Koka upp.
Servera blandningen med nudlarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar