tisdag 11 juni 2013

Grillade räkor och potatisspett

4 portioner
13 ProPoints/port

700 g räkor, skalade
800 g potatis, färskpotatis
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
½ tsk sambal oelek
1 st lime, saft och skal
4 msk dill, hackad
2 dl matlagningsyoghurt 8%
2 msk chilisås tomat

Blanda 3 msk olja, pressad vitlök, sambal, saft och skall av lime och 2 msk dill till en marinad i en plastpåse. Lägg i räkorna och låt de marieneras minst 1 timme. Borsta potatisen och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten.
Trä upp potatisen på blötlagda träspett och penska med olja. låt reäkorna rinna av och lägg dem i ett halster. Grilla potatis och räkor ca 5 minuter.
Blanda samma yoghurt, chilisås och resterande dill till en sås, smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till räk- och potatisepetten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar