onsdag 19 juni 2013

Kassler rätt

4 personer
9 ProPoints/port

800 g potatisar
1 purjolök, liten
500 g kassler
3 dl Mat Extra 4%
Svartpeppar
Grillkrydda
2 dl riven ost, 12%


Skala och strimla potatisen ganska tunt.
Skölj och skär purjolöken fint.
Skär kasslern i skivor och sedan i strimlor, stek dessa i stekpannan med lite grillkrydda tills all vätska försvinner och det blir en lätt stekyta på strimlorna.
Smörj en ugnssäker form med lite smör och varva ner potatisstrimlor, purjolöksringar och kasslerstrimlorna i formen. Översta och understa lagret ska vara potatis. Häll på grädden och strö lite grillkrydda över. Ställ in i ugnen, 200 grader i c:a 50 minuter. Strö gärna över riven ost på gratängen någon minut innan den är klar. Låt stå några minuter före serveringen.

Servera en grönsallad till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar