fredag 7 juni 2013

Ost och skinkgifflar

18 st
6 ProPoints/st

75 g flytande margarin
1 paket jäst
3/4 dl fingervarmt vatten
3 dl gräddfil
2 ägg
1 msk socker
ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning:
18 skivor rökt skinka
18 skivor ost, max 10%

Pensling och garnering
½ ägg
Sesamfrön

Smula ner jästen i den degbunke. Häll fingervarm vatten over och rör om så att jästen löser sig. Rör ner margarin, gräddfil, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 min.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i tre lika stora bitar. Kavla ut stora runda kakor. Sporra ut sex trekanter från varje degkaka. Lägg en skinkskiva och en ostskiva på varje trekant.Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg på bakpappersklädd plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 min. Penska med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen 250 grader ca 8 – 10 min. Låt gifflarna svalna på galler under duk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar