lördag 29 juni 2013

Panang Pork

5 portioner
5 ProPoints/port

1 tsk olja                                             1 pp
600 g fläskfilé                                      15 pp
1 burk lätt kokosmjölk, max 6 %         9 pp
1/2 msk fisksås                                    0 pp
2-3 msk röd currypasta                       1 pp

Garnering : Färsk hackad chili , Färsk koriander eller annan färsk ört.

Gör så här :
Koka upp stor kastrull med vatten. Skär fläskfilen i tunna skivor,
och låt koka tills fläskfilen är klar.
Under tiden värm upp en stor stekpanna / kastrull med olja  vispa ner currypastan.
Till sätt kokosmjölken lite eftersom och vispa samman med currypastan,
låt koka upp. Och tillsätt resten av kokosmjölken i omgångar och låt det koka upp, under tiden du vispar.
Rör ner fisksåsen, och den färdiga fläskfilen och låt sjuda samman i ett par minuter.
Klar att serveras med ris, och en krispig sallad.

(Och för er som inte tycker om kokosmjölk, går det bra  att laga denna med matlagningsgrädde max 4%, det ger 5 pp/port)

Recept kommer från Jennys matblogg
Jag har ändrat det för att passa viktväktarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar