lördag 31 augusti 2013

Färsk pasta med sej och räkor

4 portioner

5 ProPoints/port eller 12 pp/port med pastan
571 kcal/port

1 gul lök
2 dl vispgrädde (2 dl mat extra, 4%)
1 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
2 tsk dijonsenap
400 g  sejfilé, tinad
200 g skalade räkor
500 g färsk pasta tex tagliatelle
3 dl frysta gröna ärtor
olja
salt
nymald svartpeppar

Skala och finhacka löken, fräs löken i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten och citronsaft. Låt puttra i 5 minuter. Rör i senap, salt och peppar.
Koka upp pasta vattnet. Skär fisken i mindre bitar krydda dem med salt och peppar. Låt fisken sjuda i såsen 3-4 minuter under lock. Strö över räkorna. Låt allt bli varmt.
Koka pastan, låt ärtorna koka med när 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och ärtorna rinna av och servera dem med fisk, räkor och sås.

Hittade detta recept i en tidning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar