onsdag 26 juni 2013

Kyckling i ugn

5 portioner
5 ProPoints/port

625 g kycklingfilé
paprikapulver
salt
1 dl fraiche, max 8%
2 1/2 dl mat extra, 4%
2 msk kycklingfond koncentrerad
1 tsk sambal oelek
2- 3 msk chilisås , beroende på hur stark den är
salt och peppar
2 dl riven ost, max 12%

Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg upp kycklingen i en ugnssäkerform delad eller filebitar, krydda med lite paprika pulver och salt.
Ta fram en kastrull på spisen och rör ihop grädde , fraiche, fond, chilisås och sambal oelek och låt sjuda upp. Smaka av med salt och peppar.
Häll över den varma såsen över kycklingen, ställ in i ugnen. ( Cirka 35-40 minuter ), strö över osten efter halva tiden.Kolla så kycklingen är helt färdig.

Servera med kycklingsåsen och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar