söndag 15 september 2013

Purjo och paprikabräserad kycklingfilé i len salsasås

6 portioner
4 ProPoints/port

625 g kycklingfilé (delas på längden 1-2 gånger)
2 tsk olja
2 dm purjolök (strimlas)
2 paprikor (i bitar)
3 vitlöksklyftor (hackad)
2 dl fraiche, max 8%
2 dl salsa
1 dl vatten
15 ml kycklingfond
körvel
salt
svartpeppar

Börja med att steka lite yta på kycklingen i lite olja och krydda den med salt samt peppar, ta upp klycklingen och lägg den åt sidan.
Stek sedan paprika, purjo och vitlöken i pannan, slå på vatten, creme fraîche, salsa och fond.
Rör ihop allt och lägg i kycklingen, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 10 minuter
Lägg i körvel och smaka av.

Servera med ris eller klyftpotatis och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar