Honung & sojamarinerad kyckling

God och enkel kycklingrätt, alltid gott att starta med på det nya året.


Ha man en soja man gillar så använd den till denna rätt.
Det tar ca 25-35 minuter att göra.

Honung & sojamarinerad kyckling

2 portioner

280 g kycklinginnerfilé
2 vitlöksklyftor
5 tsk soja
1 1/3 msk honung (25g)
15 cm gurka
60 g spenat
2 morötter, gärna lila
20 g jordnötter
1 rödlök
salt 
peppar
Basmatiris (2 portioner)

Pressa vitlök

Fräs hälften av vitlöken i lite smör i ca 1 minut i en kastrull, och häll på vatten och basmatiris och koka enlig anvisningar på paketet.

Blanda soja, honung, vitlök och en skvätt olivolja i en liten skål till en marinad.

Skär gurka i tunna halvmånar, grovhacka och skölj spenaten.
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Grochacka jordnötterna och skiva rödlök tunt.

Stek kycklingen med rödlök och när den nästan är klar häll i marinaden. Krydda med salt och peppar.

Blanda spenat och färdigkokta vitlöksriset.

Servera riset och kycklingen med gurka och band av morot. Strö över jordnötter.

Jag gjorde denna i mellandagarna och hade inte lila morot och skar dem i bitar istället.
Hoppas att det smakar.

Kommentarer

Populära inlägg